Em formação

Fiat 2000

Fiat 2000


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Fiat 2000

O Fiat 2000 foi o primeiro tanque a ser construído na Itália e foi um empreendimento privado pago pela Fiat. Os trabalhos no Fiat 2000 começaram em agosto de 1916, a construção do primeiro protótipo começou em outubro de 1916 e o ​​veículo foi concluído em 1917, quando se tornou o Fiat 2000 Modelo 17. Um segundo protótipo foi construído e, em fevereiro de 1918, ambos foram entregues ao Exército italiano. Mais quatro foram construídos durante 1919 e alguns permaneceram úteis até os anos 1930!

O Fiat 2000 tinha uma superestrutura em forma de caixa muito alta com blindagem ligeiramente inclinada. Ele estava armado com sete metralhadoras para fogo geral. O protótipo tinha uma pequena torre cilíndrica, enquanto os quatro tanques produzidos em 1919 tinham uma torre esférica que carregava uma metralhadora de 14 mm. O último veículo em serviço (até 1934) teve suas duas metralhadoras dianteiras substituídas por um canhão semiautomático de 37 mm.

Peso: 40 toneladas
Tripulação: 10
Armamento: Sete metralhadoras e revólver
Motor: 240hp
Velocidade: 4,5 mph
Comprimento: 24,27 pés
Largura: 10,17 pés
Altura: 12,46 pés


Abarth Simca 2000 & # 8211 Car Profile

A maioria das pessoas associa Abarth com Fiat, mas uma ligação de muito sucesso também foi formada com Simca. A empresa francesa pertencia parcialmente à Fiat e, quando quiseram atrair um mercado mais jovem e com uma imagem mais esportiva, recorreram à ajuda da gigante italiana.

A Fiat, por sua vez, foi para a Abarth, que recebeu patrocínio da empresa maior. Um acordo foi fechado pelo qual a Simca despachou panelas de seu 1000 Sabour para a Abarth, que então cortou 4 & # 8243 do chassi e construiu belas carrocerias de alumínio leve ao redor delas.

O motor era um Abarth 1300cc de quatro cilindros twin-cam que produzia até 140 bhp e era montado na parte traseira, enquanto a suspensão era quase original Simca 1000, incorporando uma mola frontal transversal com amortecedores telescópicos e triângulos superiores e traseiros braços semi-arrastados à la Porsche.

Com este carro, Abarth venceu o Campeonato Mundial de Makes em 1962. A versão de corrida do Abarth Simca foi desenvolvida ao longo da década de 1960, e o design vencedor foi considerado mais do que uma competição para seus concorrentes. Com especificação de dois litros e 202 cv, o Simca Abarth superou facilmente o Porsche 904 na pista e venceu o European Mountain Climb Challenge de uma vez.

1963 Abarth Simca 2000 para venda

Detalhes: O vendedor Fantasy Junction está pedindo $ 110.000. O carro está localizado na área da Baía de São Francisco.
Comentários do vendedor: & # 8220Pós-período montado. Carro de corrida e carro de estrada antigos baseados na Califórnia há muito tempo. Mais de 24 anos de corridas históricas, incluindo Monterey Historics, Wine Country Classic, HMSA e eventos de clube CSRG. & # 8221

& # 82201498cc motor Fiat 124 recentemente reconstruído pela PBS e dinamizado a 110cv. Rodas Campagnolo, sistema de incêndio, parafuso na barra de segurança, medidores Veglia, dois conjuntos de rodas e pneus de corrida Hoosier. & # 8221

& # 8220Muito caráter, desempenho e ótima aparência. Rua registrada e intitulada na Califórnia. Anos de documentação e faturas. & # 8221

Comentários do resumo sobre carros esportivos: Maio - agosto de 2008 Carros que importam o guia de preços sugere uma faixa de $ 64.200 & # 8211 $ 189.000 para o Abarth Simca 2000.

Este carro muito elegante tem ótimas linhas e muito caráter, embora tenhamos algumas dúvidas sobre sua proveniência, a maior questão diz respeito ao comentário & # 8220 montado pós-período & # 8221. Com 24 anos de história em corridas, devemos presumir que foi construído em 1984 em vez de 1963? Isso por si só não nos impediria de comprar o carro de corrida, mas E o alto preço nos levaria a outra coisa.


Lëndë

Kompania lindi prej vullnetit të përbashkët të disa njerëzve si: aristokratë, pronarë, biznesmenë dhe profesionistë Torinezë të tët nisën ndërtimin e një fabrike automobilësh.

Ideja e prodhimit të automobilëve në shkallë industriale iu erdhi dy miqve Emanuele Cacherano di Bricherasio dhe Cesare Goria Gatti (themelues të Klubi i Automobilëve tëisë) që më parë kishin kishinë kishin në "Ceirano e cômpanë" Cécrano & cômpane "Céroe" Cémandano & companin " një makinë e projektuar nga ing. Aristide Faccioli dhe e ndërtuar në mënyrë artizanale por Giovanni Battista Ceirano.

Duque parë suksesin e "Welleyes" në prezantimin e saj, Bricherasio dhe Gatti i propozuan një grupi të njohurish për të blerë eksperiencën, në mënyrë që kompania "Accomandita Ceirano & amp C." të transferojë prodhimin në shkallë industriale, siç bëhej në fabrikat e Evropës Perëndimore.

Përveç dy promotorëve të parë, u treguan të gatshëm për të marrë pjesë edhe konti Roberto Biscaretti di Ruffia, markezi Alfonso Ferrero di Ventimiglia, bankieri dhe industrialisti Michele Ceriana-Mayneri, avokati industrial Carlo Racca Luigi Luigi Lodovico, Michele Ceriana-Mayneri, avokati de Carlo Racca, Michele Lodovico, Michele dhami Lódi Damei Luigi Luigi Luigi industrial. .

Grupi i mësipërm, pas shumë takimesh për të arritur një marrëveshje, dhe pas marrjes së mbështetjes financiare të Bankës "Banco di Sconto e Sete" të Torinos, u ribashkuan për të nënshtetetjes financeiro Shoqërisë Anonime Fabbrica Italiana di Automobili - Torino". [1] Ortakët derdhën një kapital prej 800.000 lira në 4.000 aksione (rreth 10 milionë euro të sotshme) dhe ia dhanë presidencën Ludovico Scarfiottit.

Një ditë para konstituimit të kompanisë, Michele Lanza vendos të tërhiqet. Lanza kishte krijuar veçmas, në 1895, një nga makinat e para italiane, duque njohur problemet teknike me të cilat do të përballeshin, i dukej e panevojshme përjashtimi i Giovanni Battista Ceirano nga shoqëria me, ekspertin. Pjesë e aksioneve të destinuara për Lanzan u morr nga Giovanni Agnelli, ndërsa pjesën tjetër të aksioneve i mori banka "Banco di Sconto e Sete".

Gjatë seancës së parë, këshilli i administratës të kompanisë së sapo formuar FIA (akronim eu Fabbrica eutaliana di UMAutomobili sq: FAbrika eutaliane e UMAutomobilëve) bleu kompaninë "Accomandita Ceirano & amp C.", duque likujduar Ceiranom me shumën prej 20.000 lira.

Vetura e parë e ndërtuar nga FIAT-i ishte modeli "3½ HP", kopje e "Welleyes" e prodhuar në 8 ekzemplarë përgjatë vitit 1899. Po në të njëjtin vit, kompania ndryshoi emërimin në FIAT (akronim eu Fabbrica euTaliana UMAutomobili Torino sq: FAbrika eutaliane e UMAutomobilëve Torino).

FIAT-i filloi prodhimin e estabilização të prodhimit të emëruar Lingotto në 1916 dhe filloi prodhimin në 1923.

Pas një periudhe të parë vështirësie zhvillimi, të shkaktuar nga disa rikapitalizime dhe nga ndryshime në përbërjen e kapitalit aksioner (jo gjithmonë në mënyrë pënyrë paqënyrë paqësore bëtësore e pëpëté pëtëté bélé dë pëtësore e përbësore kapitalit aksioner (jo gjithmonë në mënyrë pënyrë paqëtellis béle dësore pëpëtëtësore gèpëtë dëtësore pëpëtë dëtësore pëpëtëtë dëtësore gèpëtëtësore e pëtëté gèpëtësé gèpëtësé gètësé gèpësé e gèpëté gèpêtësore qëndronte në krye të kompanisë deri në fundo të Luftës së Dytë Botërore.

Pasi rrezikoi të humbte pronën e tij në kompani duque u përfshirë me regjimin fashist, Agnelli ia kaloi komandën e kompanisë Vallettas, duque qënë i vetmi fëmijë mashkull, pasi Edoardo, vdiq nëks nr. Valletta, njeri me cilësi jo të zakonshme, arriti të mbante kompaninë e familjes në këmbë, pas luftës FIAT ishte njëra nga pak kompanitë italiane që i rezistuan luftës.

Gianni Agnelli, trashëgimtari, u bë presidenti i FIAT-it në 1966 dhe qëndroi deri në 75-vjetorin e tij, kur normat statutore të kompanisë e detyruan të lërë presidencën.

Detyra iu dha në fillim në 1996 ish administratorit të deleguar Cesare Romiti dhe më pas në 1998 një drejtuesi xhenovez që për shumë vjet kishte punuar tek General Electric në SHBA, Paolo Fresco.

Kriza e grupit risjell vëllanë Umberton në presidencë në 2003 dhe pas vdekjes së Umbertos i vjen rradha në vitin 2004 Luca Cordero di Montezemolo. Trashëgimtari i famílias Agnelli, John Elkann, zuri vendin e zv.presidentit në moshën 28 ​​vjeç po ashtu edhe anëtarë të tjerë të familjes bëjnë pjesë në këshillin e administrimit.

Drejtimi i Gianni Agnelli rriti dukshmërisht kapacitetet shumëkombëshe dhe sektoriale të kompanisë. Rritja, sigurisht e ndihmuar nga i ashtuquajturi "boom ekonomik" i viteve gjashtëdhjetë, ishte domethënës në ekonominë italiane dhe në tregun e jashtëm.

Aktivitetet Strategjike të grupit, me origjinë të drejtpërdrejtë në prodhimin industrial të autoveturave (dhe pak më vonë mjete industriale dhe agrikulturale), me kalimin e kohës Fiat e diversifikoi prodhimin në shumë sekës.

Fiat është grupi ekonomik më i madh në Itáli, dhe ka një influencë të madhe ndërkombëtare, është i pranishëm në 61 vende-me 1063 ndërmarrje që punësojnë rreth 223.000 njerëz, cilëtê rreth 223.000 njerëz, cilët.

Modelet para luftës (1900-1945) Redakto

Prodhimi i parë i autoveturës, në vitin 1900, u realizua me 150 punonjës në një estabiliment në Torino. Nga aty dolën 24 automjete modelo Fiat 3 / 12hp, kurioze ishin se këto mjete nuk ecnin mbrapsht. Përsëri në 1903 prodhimi ishte i limituar në 103 makina.

Në 1902 daton edhe pjesëmarrje e parë në konkurset automobilistike.

Në dhjetëvjeçarin e parë të shekullit XX fillon prodhimi i mjeteve tregëtare, prodhimi tramvajit, kamionave dhe motorrave detarë. Kompania nisi aktivitetet jashtë Italisë në 1908 me themelimin e Fiat Automobile Co në SHBA dhe me ndërtimin në 1909 të estabilimentit Poughkeepsie ndërkohë u rrit edhe numri i të punësuarve, duque arritur në 2500 makina në 1906. Në 1908 u prodhua Fiat 1 Fiacre, vetura e parë e pèrua cêr e pira e destino de Paris cêr e pêra e destino , Londrës dhe Nju Jorkut.

Pak para shpërthimit të luftës së parë botërore, kompania torineze rinovoi komplet prodhimin duque nxjerrë një shumllojshmëri modelesh si: 1, 2, 3, 4, 5, 6 në këto modele për herëtë parë u përdor bateria dhe transmisioni kardanik. Në 1911 kompania përpiqet të ndëtojë një veturë specifike që të thyejë rekordin botëror të shpejtësisë, dhe kështu ndërtoi Fiat 300 hp Registro, me motorrë, 29.000 cc dhe 290 kë jëndua fuqi.

Para shpërthimit të luftës themelohet kompania vartëse e Fiatit Fiat lubrificanti, zgjeron edhe aktivitetin jashtë duke hapur një shoqëri në Rusi dhe fillon prodhimin në seri të Fiat Zero, nga e cila do të prodhoheshin rreth 2000 copë, të cilat kishin edhe impiant elektrik. Natyrisht që gjatë luftës i gjithë prodhimi për tregun civil ndaloi dhe u konvertuan në prodhim për ushtrinë, sidomos modeli Fiat 501.

Pas rifillimit të prodhimit pas luftës në 1919 kompania prezanton Fiat 501 për përdorim civil, modelo si ky Fiati arrin të hedhë në treg 45.000 copë. Ndërkohë vazhdon diversifikimi në mjetet industriale dhe të pjesëve për pjesët e këmbimit u themelua kompania Magneti-Marelli.

Pas vizitës së Senatorit Agnelli në estabilimentet e Fordit, të themeluar nga Henry Ford në 1903 në SHBA, dukej qartë që e vetmja rrugë për rritjen e prodhimit ishte prodhimi në seri, nëpërmjet zinxhirit. Kjo metodë u zbatua në estabilização e ri Lingotto, estabilização moderna pré 153.000 m 2, me 5 kate dhe një pistë provar për modelet e reja mbi çati.

Modelet në prodhim në vitet 1920 variojnë nga modeli utilitar Fiat 509 deri tek vetura e bollshme luksoze Fiat 529 e paisur me frena në të katërt rrotat dhe timon të rregullueshëm. Një risi teknologjike e rëndësishme në 1928 ku Fiati, i pari në botë, përdor albumina për kokat e motorrëve.

Dhjetëvjeçari pasardhës paraprijës i shpërthimit të luftës së dytë botërore karakterizohet nga një politikë autarkike e Mussolinit që pengonte zhvillimin e jashtëm të kompanisë të brendhmë, por qshtëm të kompanisë, por e nendhmë të teghdi të teg. Në këtë periudhë prezantohet Fiat 508 Balilla, në 1932, në fillim e paisur më kamio me 3 shpejtësi dhe më vonë (nga 1934) modernizohet me 4 shpejtësi, modelo ky shënon rekordin e prodhimit për Fiatara 110.000 prodhimit pëm mbr Fiatara me. Pak vjet më vonë rekordi do të thërrmohej nga Fiat 500, e njohur në filimet e saj si Topolino, e prezantuar në 1936, në njëzet vjet prodhim të këtij modeli u prodhuan 500.000 makina.

Pak para shpëthimit të luftës u inaugurua stable i ri Mirafiori ku u nda puna në turne dhe punohej 24 orë në ditë.

Një model i suksesshëm ishte edhe Fiat 6 cilindra 1500, lëshuar në fund të 1935, e cila dallohet për risinë në linjën aerodinamike kjo linjë e re, do të zbatohej edhe tek Topolino në 1936 dhe tek Fiat Nuova Balilla 1100, Fiati i parë me titullin 1100, që u hodh në treg në qershor 1937. Prodhimi i fundit para lufte - doli në 1938 - ishte Fiat 2800, u ndërtuan vetëm 621 copë deri në 1944.

Lufta e dytë botërore solli në një rënie drastike të prodhimit të veturave pasi u prodhuan makina për luftën. Impiantet pësuan dëme të mëdha për shkak të bombardimeve dhe më vonë prodhimi ndaloi.

Prodhimi i Fiatit pas lufte Redakto

Fundi i konfliktit botëror la një grumbull hiri të impianteve të prodhimit, po kështu boshllëk la edhe vdekja e bashkëthemeluesit të Fiatit, drejtimi i kompanisë iu besua ing. Valletta. Vetëm në vitin 1948 dhe falë ndihmave thelbësore të Planit Marshall përfunduan punimet e rikonstruksionit të fabrikave dhe kështu nisi prodhimi. Megjithëse prodhimi filloi që në fund të 1945, me numër të limituar, filloi prodhimi i tri modeleve kryesore: 500 "Topolino", 1100 dhe 6-cilindëshja 1500.

Në 1948, në fillim të qershorit, bëhet rinivimi i parë pas lufte: lindi 500 B, që ndryshon nga paraardhësja sidomos pas një modifikimi në sistemin e ndarjes së motorrit, që kalon nga "valvulat an efentore" valvulat an efentore "valvulat" valvula nga " ", me një shtim në fuqi (nga 13 deri 16 KF) dhe shpejtësi (nga 85 deri 95 km / h). Në karroceri nuk u bënë ndryshime. Në më pak se tre muaj më vonë, në shtator 1948, del makina e parë "portobagazh" (perua) italiana e prodhuar në seri: bëhet fjalë për 500 B "Giardiniera".

Në 1949 Topolino ndryshon veshje dhe bëhet 500 C. Në mars, versioni i ri ekspozohet në Sallonin Ndërkombëtar të Makinave në Gjenevë. Makinës iu bënë kryesisht modifikime estetike në karroceri.

Në 1950 prezantohet modeli më i ri, Fiat 1400, që nxjerr në pensão Fiat 1500 do të jetë modeli i parë me ngrohje. Në vitet në vazhdim do toë dilnin modele pak "të pazakontë" pë Fiatin e asaj kohe: në 1951 del Fiat Campagnola, gjysëm fuoristradë e cila bazohej tek amerikanja Jipe e përdorur nga Ushtria Amerikane gjatë luftës, një vit më vonë (1952) i vjen rradha Fiat 8V, një veturë sportive me 2 vende me amortizim të pavarur në të 4 rrotat. Një tjetër ngjarje e rëndësishme ishte në 1951 me prodhimin e avionit të parë Fiat modeli G80, Aeroplani reaktiv i parë i ndërtuar në Itali.

Viti 1952 ishte një vit pa shumë risi, gjithësesi - përveç modelit Belvederedhe sportives 8V - del në dritë modelo Fiat 1900 në dy versione: veturë (pothuaj identike me 1400 por me rrjetë ajuarh me radiatori të kromuarh me, xham) tintureiro e quajtur "Granluce". Në fund të vitit, kamioni i lehtë Fiat 615 fillon të shitet edhe me motorr me naftë (diesel).

Në 1953 prodhimi në estabilização arrin shifrën 71.000 njësi, ndërsa nga ana teknike fillon të prodhohet versioni i parë i Fiat 1400 me motorr me naftë (diesel), frymëzuar nga kamioni tip 615.

Në 1954 Fiati nuk prezanton risi: në Sallonin e Torinos në pranverë, përveç veturabe eksperimentale me Turbinë (ekspozuar për qëllime reklamuese) prezantohen edhe modelet e reja që të kë tën kë tëkën.

Në 1955 del në pension 500 C dhe prezantohet Fiat 600, modeli i parë që solli motorrizimin në masë të italianëve, dhe do të ndiqej në 1956 nga Fiat 600 Multipla, makina e parë "monovolum" italiane.

Në 1956, pëveç Multiplas, del seria e re e 1400/1900 (tipi "B") dhe 1100/103 (tipi "E") ndërkohë që në në 1957 del Fiat Nuova 500 po ashtu edhe seria e re e 1100/103.

Në fund të 1957 del edhe, zëvendësimi i 1100/103 TV, më pak sportivja por më luksoze Fiat 1200 "granluce". Shitjet e 1200 filluan në 1958, vit që nuk shënon ndonjë risi për Fiatin.

Modelet e viteve '60 Redakto

Në harkun e pak viteve kompania pëpiqet të mbulojë kërkesa të shumta nga veturat e vogla me 2 tintureiro tek ato të mëdhatë dhe luksozet me modele të quajtura: berlina, giardinetë nëdë nëtëdhe dhepane dhepanë dhe itália nëtëdhe dhepane nëtele dhe-diêtê nëtë nëtê dhepane dhepane nëtëdë dhe-nëtëdë nëtëdë dhe-nëtë këdê nëdê nêta e madre dhepanë. më të mëdhatë në Evropë në ato vite.

Në 1964 prodhohet një tjetër veturë e suksesshme Fiat 850, me stilin veturë e vogël, coupé dhe spyder. Në 1966, në të njëjtin vit që bëhet ndërrimi i pushtetit ndërmjet Valletta dhe Av. Gianni Agnelli, prezantohet vetura sportive Fiat Dino, e projektuar së bashku me Ferrarin që prezanton të njëjin modelar-me emrin e vet.

Në 1967 prezantohet Fiat 124 që merr titullin Makina e Vitit, me mekanikën e saj Pininfarina krijon një modelo de aranha shumë cilësor. Në 1967 del Fiat 125 dhe fillon intensifikimi i prezencës së kompanisë në Jarro të Italisë përveç se blen pjesë të aksioneve të Ferrarit blen edhe Lancian. Në 1969 prezantohet makina e parë me motorr me tërheqje të mbrapme Fiat 128, e vila po ashtu merr titullin Makina e Vitit.

Modelet e viteve '70 Redakto

Fillimi i viteve '70, përveçse përfaqësuan fillimin e prodhimit të Fiatit jashtë Italisë me hapjen e Stabilimentit në Bashkimin Sovjetik, u prezantua në tregjet botërore Fiat 127, trashëgimtarja e Fiatit nëhëgimtarja e Fiatit 850, vetëgimtarja e Fiati 850, vetëgimtarja nëm

Viti 1972 sjell modele të reja, zëvendësohet Fiat Nuova 500 (tashmë versioni R-Rinovuar) me Fiat 126ën e re, veturat u përfaqësuan nga Fiat 132 ndërsa esporivo Fiat X1 / 9 (projektuar dhe ndërtuar). Pas disa vitesh pa risi, për shkak të krizës së naftës, del nl 1974 zëvendësuesja e Fiat 124, Fiat 131 e montuar në estabilização Mirafiori me teknikë pjesërisht të robotizuar, dhe Fiat 133 një përzier 127 dhe 126 prodhuar dhe shitur vetëm jashtë (Spanjë dhe Argjentinë).

Në 1978 fillon prodhimi i Fiat Ritmo, veturë e mesme ndryshe nga prodhimi i mëparshëm.

Fiat Auto S.p.A. Redakto

Në të njëjtin vit kompania pëson ndryshime radikale në strukturë me krijimin e Fiat Auto Spa në të cilën u vendosën vetëm kompanitë në tregun e automobilizmit (Fiat, Lancia, Autobianchi dhe Abarth) me përjashtim të Feerrarit që, bashkë me Maseratin e cila kur u ble u bë pjesë tjesê e kompaniste pjesë tera kompaniste, pjesë tere kompaniste, si Fiat Ferroviaria, Fiat Avio dhe Fiat Trattori. Ndërkohë i gjithë prodhimi i mjeteve industriale u riemërua nga Fiat dhe u bashkua me markën Iveco.

Modelet e viteve '80 Redakto

Në fillim të viteve '80 u paraqit rinovim i Fiat Panda e vitit 1980 (dizenjim i Giugiaro). Fiat Argenta zëvendëson Fiat 132 në 1981 e cila ishte më shumë një rishikim i përgjithshëm. Fiat Regata zëvendëson Fiat 131 de 1983 e derivado de Ritmo.

Në 1983 del Fiat Uno (dizenjo e Giugiaro), trashëgimtare e Fiat 127, fiton edhe ajo titullin Makina e Vitit, e paisur me motorr FIRE 1000, deri më sot është modeli Fiat më i prodhuar, me mbi 8.000.000 makina.

Në 1985 prodhohet makina e parë me të gjitha pjesët mekanike të Fiatit, Croma (dizenjo e Giugiaro), zëvendëson Argentan, njëkohësisht lëshohet Lancia Thema dhe Alfa Romeo 164 (dizenjo e Pininfarina). Pjesë e projektit ishte edhe Saab 9000.

Në 1988 del Fiat Tipo që zëvendëson Fiat Ritmo, pas dy vitesh prezantohet Fiat Tempra zëvendësuese e Regatas, bashkëpunim me Alfa Romeo 155 dhe Lancia Dedra.

Gjithmonë në në 1988 prezantohet një tjetër modelo historik i Fiatit, por kësaj aqui negativ: Fiat Duna, një veturë e vogël, versão i vogël i Unos, lindur dhe prodhuar në Brasil ku pati shumë sukstë sukstê, Italji ue pës sukstê e vogël, versão i vogël i Unos si nga ana estetike edhe mekanike.

Modelet e viteve '90 Redakto

Vitet '90 karakterizohen me futjen në prodhim të modeleve që shohim në ditët e sotme në qarkullims, si Fiat Cinquecento e 1991 që zëvendësoi 126, veturë shumë e mirë e vogël për qytet po ashtu një makin e pëtet mini-rally për qytet po ashtu një për qytet po ashtu një. Fiat Punto, që zëvendësoi Unon, lëshuar në 1993, e cila fiton çmimin Makina e Vitit 1995. Fiat Coupé e 1993 që zëvendësoi X1 / 9 e paisur me motorr 2000 cm³ me benzinë ​​me aspirim Turbo, seria e parë me 4 cilindra, ndërsa e dytë 1.8 L dhe 2.0 L 5 clilindra 20 valvola si me Turbo ashtu edhe me aspirim natyral. Fiat Ulysse del në 1994, ajo ishte monovolumi i madh me sukses, e zhvilluar në bashkëpunim me grupin francez PSA (prodhohet edhe si Lancia Z, Peugeot 806 dhe Citroen Evasion). Fiat Barchetta, autoveturë spider me motorr 1.8 e dizenjuar nga Andreas Zapatinas që pati sukses si makinë esporivo por edhe ekonomike. Fiat Bravo / Brava e 1995, trashëgimtare e Tipos e cilamori çmimin Makina e Vitit 1996. Fiat Marea e 1996, e derivuar nga Bravo / Brava, si trashëgimtare e Tempras.

Fiat Seicento e 1998 si trashëgimtare e Cinquecento nga e cila ruajti pamjen e përgjithshmeu prodhua deri në vitin 2010 dhe u azhornua estetikisht në 2005, në këtë kohë iu ndryshua emri dhe u quajt Fiat 600 (numeroshuaike). Fiat Multipla, që merr emrin nga 600 Multipla, monovolum mesatar me 6 vende. Në shtator 1999 lëshohet seria and dytë e Puntos frut i projektit 188 me motorr 1.2 8v, 1.2 16v, 1.8 16v benzinë, 1.9 D naftë dhe e 1.9 JTD me injeksion të drejtpërdrejtë. Kjo makinë pati një sukses të madh, ndaj edhe ushit me emrin komercial "Punto Classic" deri në fillim të 2011 paralelisht me Grande Punto (Punto Classic prodhohet ende por jo në Itali, por në Polonia, në Serbi me liçensin për Zastavën, me "Zastava 10").

Këto modele karakterizohen nga prezenca motorrizimeve të ndryshme si me benzinë ​​1.1, 1.2 8 dhe 16v, 1.4 me aspirim dhe turbo (ky i fundit u montua tek Punto GT), 1.6, 1.8, 2.0 litra aspirim dhe turbo si në versão em 4 cilindra 16v dhe 5 cilindra 20v. Këto modele u pajisën edhe me motorrë nafte (Diesel 1.7, 2.0 TD) dhe në disa raste me motorrë elektrikë me dy funksione (metan, me rënie të madhe fuqie por shumë ekonomike, dhe LPG (gaz i lëngshëm), me efiçëm 90% shume ekonomike në krahasim me benzinën).

Projekti 178 Redakto

Fiati, prej shumë vitesh, është impenjuar në shumë vende të botës duque njohur gusto të ndryshme në njohjen e makinave. Shembujt e parë të prodhimit në seri jashtë Italisë nisin në Vitet '80, në estabilimentet braziliane me një veturë të dështuar për tregun italiano Duna, por pati një sukses të madh në Amerikën e Jugut. Po ashtu edhe Fiat Palio. Palio bën pjesë në "projektin 178" i cili ishte një seri makinash në të njëjtën familje por me ndryshime në bazë të vendeve ku eksportohej apo prodhohej. Përveç Palios bën pjesë edhe Fiat Siena (1997) dhe Fiat Albea (2002). Në 2003 u prezantua Fiat Panda e re.

Bëjnë pjesë në projektin 178 edhe Fiat Strada, një Pick-up e derivuar nga Palio, e importuar dhe shitur edhe në Europë me një sukes jo shumë të madh, po ashtu edhe Fiat Perla, në 2006 për tregun kinez. Perla nuk njohu sukses në Kinë ndaj dhe prodhimi ndaloi në 2008, linjat e montimit iu shitën kompanisë kineze Zotye.

Kamionët Redakto

Mes shumë kamionëve të prodhuara nga Fiat dallon më i njohuri Fiat 682 dhe derivatet e tij (690, 687, 650, 643, 691, 662, 697, 642, 645, 693 dhe 684), i quajtur "Mbreti i Afrikës", i lëshuar në 1952, me një besueshmëri të lartë dhe fortësi, konkurrenti kryesor i OM Titano. Kamion i rëndësishëm ishte edhe Fiat 619, vëllai i 682-it, më pas erdhi Fiat 697 dhe në fundFiat 170. U prodhua edhe Fiat 130 zëvendësues i "Mbretit të Afrikës" dhe të 619-ës.

Në 1968 FIAT V.I. ristrukturon prodhimin në botë me standartizimin e prodhimit të modeleve. Marka OM u integrua, frança UNIC fillon të montojë vetëm motorra dhe kabina Fiat, në të gjitha fabrikat (Argjentinë, Nigeri, Turqi) prodhimi i kamionëve Fiat fillojë të ngjajë me modelet e prodhuara në Itali.

Në 1975, me kryesimin e Fiat V.I., u krijua Iveco, një bashkim i FIAT V.I., OM, UNIC-FIAT, dhe Magirus-Deutz. Në fillim u komercializuan modelet e vjetra me dhtimin e markës IVECO, më pas u zëvendësuan me modele të reja të projektuara nga vetë Iveco, Turbostarët dhe Turbotech deri tek më të rinjtë Eurocargo, Stralis dhe Trakker. Iveco është prodhuesi i dytë më i madh në Europë për mjetet e rënda që përfshin edhe markat Astra dhe SIVI.

Europë Redakto

Tregu europian mbetet tregu kryesor i kompanisë. Në 2011 Fiati shiti 676.704 mjete, me rënie prej 17,3% në krahasim me vitin 2010 [2].

Modelet Europiane Redakto

FIAT ofron aktualisht disa modele veturash me përmasa të vogla dhe mesatare mungojnë veturat coupé dhe spider respektivisht nga 2000 me Fiat Coupé dhe nga 2005 me Fiat Barchetta. Modeli më i madh dhe i fuqishëm i markës, e derivuar nga SHBA-të, është Fiat Freemont e trgëtuar në 2011 bëhet fjalë për një crossover SUV që zëvendëson Fiat Croma e tërhe maqur nga tregu në, 2011., Panda Classic, Qubo dhe Punto janë edhe modelet MPV (mjete shumë-përdorimëshe) kompakte si Fiat Doblò dhe Fiat 500L. Këtyre u shtohen edhe veturat me përmasa të vogla, si miniSUVi italo-japoneze Fiat Sedici. Në fund edhe vetura e mesme: Fiat Bravo.


Lista de modelos de automóveis Fiat

“Poder para o povo italiano” pode muito bem ser a melhor frase para descrever as contribuições da Fiat & # 8217s para o mundo do automobilismo. Como o maior fabricante de automóveis da Itália, a marca produziu com sucesso vários carros elegantes e de alto desempenho.

Fundada há quase um século (1899 para ser exato), o legado da empresa na produção de carros só se compara à sua segurança confiável dentro e fora da estrada. Seu progresso também pode ser visto em escala internacional, com a empresa investindo em campos não automotivos (como tecnologia de aeronaves) e aquisição de outras marcas de automóveis importantes (como a Chrysler).

Outros Relacionados Italiano Automobile Technology Lancia Automotive Company

Ao longo dos anos, a Fiat é conhecida por estes avanços no carro:

Baixas emissões de CO2 - citando a preocupação ambiental e tornando uma experiência geral mais limpa e ecológica para seus carros, a marca faz uso de tecnologia inovadora para diminuir a quantidade de emissões de CO2. Esse recorde é visto há quase dois anos, tornando esta empresa a primeira escolha para ambientalistas.

Passeios elétricos - A Fiat é uma das pioneiras na criação de veículos totalmente elétricos, mesmo começando na década de 70 antes do interesse do público pelos passeios ecológicos. As baterias de íon-lítio são uma fonte de energia comum para seus veículos elétricos, garantindo uma viagem “sem combustível” para os puristas verdes.

Modelo Fiat notável

Fonte da imagem: wikimedia.org

Influência mundial - ser uma das marcas de carros mais vendidas da Europa não é uma tarefa fácil para a empresa - sua estratégia de ramificar para outros países para fabricar seus carros criou uma maneira inovadora de produzir automóveis de primeira linha.

Combinando diferentes culturas e tecnologias, a marca foi capaz de criar veículos exclusivos para atender às demandas dos ideais de cada motorista.

Lista completa de modelos de carros Fiat

Fonte da imagem: wikimedia.org

Para uma pitada de impressionante design italiano e desempenho em um carro, certifique-se de dar uma volta no Fiat 500!

Pontos de estilo para este carro

Além desse estilo italiano definitivo (contornos elegantes e interiores trabalhados com maestria), o Fiat 500 também é oferecido em várias combinações de pintura para se adequar à personalidade de qualquer motorista.

Dominar a eficiência do combustível

Ao combinar e otimizar o desempenho do trem de força e o motor 1.4L MultiAir®, os motoristas têm a garantia de que irão longe!

Grande segurança embalada em um carro pequeno

Motoristas e passageiros têm a garantia de uma viagem segura neste carro urbano. Com sete airbags estrategicamente colocados no veículo, conforto e segurança podem trazer a paz de espírito necessária para todos!

Fonte da imagem: wikimedia.org

O Fiat Palio Adventure é um crossover projetado e fabricado pela Fiat, uma empresa automobilística italiana. Veio do Fiat Palio menor até que foi redesenhado para uma plataforma maior. Ele é alimentado por um motor 1.6-L I4 16V.

Fonte da imagem: wikimedia.org

Para um veículo utilitário urbano, o Fiat 500L eleva a barra em desempenho e estilo!

Espaço para mais

Oferecendo soluções inovadoras de espaço e carga, o Fiat 500L é um veículo que se adapta e evolui de acordo com as demandas do motorista. Tanto o pé-direito quanto o espaço para as pernas são considerados, dando aquele toque extra de conforto aos passageiros.

O Turbo Interior

O Fiat 500L, que pode ser uma surpresa agradável e bem-vinda para alguns, oferece impressionantes 160 cavalos de potência e 184 libra-pés de torque!

O telhado que deslumbra

O Fiat 500L também é conhecido por seu teto atraente. Tampas de espelho correspondentes estão disponíveis para acentuar a cor escolhida do teto do veículo!

Fonte da imagem: wikimedia.org

Tenha um passeio divertido e elegante com o Fiat 500X. Uma mistura perfeita de SUV e hatchback, este veículo irá certamente criar alguns momentos inesquecíveis.

Projetado para ser um clássico moderno

O exterior musculoso do Fiat 500X complementa diretamente seus interiores elegantes. Os robustos pára-choques dianteiro e traseiro significam que o SUV está pronto para o selvagem. Os assentos cuoio anticato (tabaco) com acabamento em couro premium são um toque de sofisticação que combina bem com o exterior.

Recursos repletos de ação

Mantenha o controle mesmo nas condições de estrada mais difíceis com o sistema de tração nas quatro rodas do Fiat 500S. Além disso, o motor 2.4L Tigershark® MultiAir® garante aos motoristas que a potência e o desempenho são fornecidos quando são mais necessários.

Inovação é Sexy

O Fiat 500X também se orgulha de vir com vários recursos inovadores de tecnologia e infoentretenimento. Os Sistemas Uconnect® vêm equipados com várias soluções inteligentes que ajudarão os motoristas a navegar nas trilhas da natureza.

Fonte da imagem: wikimedia.org

Cause uma impressão duradoura com o Fiat 124 Spider Europa. O design e o desempenho impressionantes do carro são verdadeiros mimos apreciados pelos bons motoristas.

Operações suaves

O Fiat 124 Spider Europa tem alguns dos acabamentos mais impressionantes que se podem esperar no interior de carros esportivos hoje. Além disso, um recurso de infoentretenimento em particular merece atenção adicional: o sistema premium Bose Hi-Fi com nove alto-falantes, que também pode ser encontrado nos encostos de cabeça de cada assento, pode fornecer o sistema de som surround perfeito que todo motorista merece experimentar.

Poder que vai deixar uma marca

Fique surpreso - talvez seja isso que todos sentirão quando perceberem toda a potência sob o capô do Fiat 124 Spider Europa. The car’s turbocharged MultiAir technology provides a solid output of 140 hp!

Passion is its Latest Calling

The latest Fiat 124 Spider Europa comes in Passione Red – perhaps the best way to describe the level of passion this vehicle has in providing an unforgettable driving experience!

Just because something is small, it doesn’t mean it can excel and dream big. And in the motoring scene, the quaint and nimble Fiat Qubo is a car that delivers massively.

A Minivan Like No Other

Built to deliver, the Fiat Qubo is often underestimated for the greatness it hides from within. With reconfigurable seats and several space-saving solutions, this is one small car that hides a big package!

Looks Sharp

Functional it may be, the Fiat Qubo also does not lose out when it comes in motoring styling. Featuring an impressive grille and shapely exterior, beauty can also be found within in the Qubo – this is one car that continues to surprise all!


The Model

The Fiat 124 is one of the all time great affordable sports cars. It has a perfect combination of a sophisticated but robust mechanical specification, Italian soul, and of course the timeless and beautiful Pininfarina styling. Parts availability remains extremely good, and the cars are a pleasure to drive. The specification is quite modern, with disc brakes all round, twin cam inline-4, and five speed gearbox. Later examples such as this one, are equipped with fuel injection.

História

This particular car is a four owner car and is owned by an enthusiast who has owned three Fiat 124 spiders before this one. The car was in Arizona for some time before coming to California in 2002 when its third owner purchased it. The third owner spent approximately $5800 on the car including rebuilt front suspension (upper and lower control arms and steering links), trailing arms, timing belt, tune up, front and rear wheel bearings, rear brake calipers, new clutch, new throttle cable, new canvas top, reupholstered center console, wood steering wheel, and burled walnut wood inserts. The current owner purchased the car in May of 2007 and used it on and off as a daily driver, accumulating about 5000 miles since then. She has continued to maintain it properly, including fitting a new gearbox, new muffler, new switches to actuate the fans, and much other work.

The car is fundamentally an unrestored 65,000 mile example that has seen some restorative work including new paint about ten years ago. It was originally sold in Canada so it is equipped with a metric speedometer so the indicated mileage of 104,630 is in kilometers. Its current owner has maintained it well, though it is currently offered as a project car because I believe it has a blown head gasket. It runs roughly when cold, but once up to temperature, the car operates well. It seems to be using coolant, and periodically runs hotter than normal. The current owner has too many cars (six) and would like to move on to something else rather than continuing to troubleshoot the periodic overheating.

Condition

Cosmetically, the car presents well but is showing its age in places. The paint job was a fairly good job and still has good luster, though there are a few dents about the car (see photos). The car is fundamentally and structurally rust-free the only corrosion is surface corrosion around the dents etc. The body is straight. The top is a high quality canvas affair and the rear window is pretty clear (there are a few marks from the rear seats). The chrome has moderate pitting on the windscreen frame and light pitting and scratches on the bumpers. The rubber is in very good shape. The wheels are the original alloys and are in good shape with no curb rash, though they could stand to be repainted. The emblems on the wheels are in good shape, and the rear trunk badge is missing though a new one is included . The lights, glass, and lenses are in good shape.

Fiat interiors were never particularly durable, and this example shows various indications of wear throughout. The driver’s seat has a small hole in it, and the dashboard has a lot of cracks. The carpets are in good shape but are dirty. New visors have been fitted and are superb. The reupholstered center console is nice, and there is no radio. The replacement wood panel around the shifter is loose and shift boot has a hole in it. The dashboard lid also fell off, but is included with the car. The instruments are in good shape and function properly, with the exception of the clock. The clock keeps time but the adjuster knob is missing so you can’t change the time displayed. The other switches work properly, as do the various electrical systems including the lights and heater blower.

The engine compartment and trunk are both original and in fine unmolested shape. The engine compartment is dirty but would respond well to a bit of attention and detailing. The trunk is complete, with spare, full carpet set, and battery cover. The car also comes with tools in their original roll, top boot, service manual, and a few extra parts such as the quarter window handles (they have fallen off the windows as they seem to do in all Italian cars). The car also comes with maintenance records back to 2002, as well as its original keys.

The car is a pleasure to drive. It handles, runs, shifts, and stops beautifully. The engine still feels strong, and the car handles very well. It is wonderfully balanced and has a nice coherent feel that is difficult to find in 124’s, especially those that have been disassembled at some point, and then reassembled. The brakes are very strong, and the gearbox performs properly. It is an old open car, so there are some rattles.

This is an opportunity to acquire an excellent platform for a full restoration, or the car could simply be driven and restored along the way. Most importantly, the car is structurally sound and free of significant rust. Alternatively, the car could be used as a parts car, though I frankly am too attached to it and think it’s too nice for that. It has been enthusiastically owned, and properly maintained with less regard for cost than is usually accorded to these lovely but affordable little cars. This is a not a distress sale. I have done my best to represent the car honestly, but please contact me with questions and concerns.


Fiat 2000 - History

This is not intended as a guide on how to rebuild an engine. Rather, it gives some useful tips to those who already have most of the necessary knowledge, but may not be familiar with some of the quirks of this engine.

Don't assume that pistons are ready to use out of the box! Most have a many little pieces of machining scrap still attached. Carefully go through each piston, look at them and feel them with your hands. Remove any loose parts with a pick.
The piston below is a "8.9:1 compression" for a 1756/1995 TC.

I found that not all auxiliary shafts are the same. The picture below shows that some are much thicker than others. I used the thinner one for less rotational weight. It really only matters if one is after every ounce of horsepower.
It is more important to remove the fuel pump lobe from the shaft's end (the left hand shaft in the picture still has its lobe, the other one is cut off). It can strike the number two big end if the cambelt breaks and it extreme cases this can put a hole in the side of the block! (Mostly a problem on 1995cc engines) If a mechanical fuel pump is not used the lobe can be cut off with a hacksaw or cutoff wheel. Then one has to tap and plug the oil passage. I found that not all oil holes are the same diameter, so just find an appropriately sized tap and same-size plug. I used threadlocker to make sure it does not back out.

Not all gaskets are created equal! Some may fit, some may not. Take a look at the oil filter housing gasket in the picture below. The gasket is supposed to seal the hole, but it is too wide! If it would have been installed, it would have allowed a large amount of oil to bypass the filter!

Some books say to remove the oil gallery plugs from the crankshaft to clean the passages, then tap the holes and plug the ends with threaded inserts. I followed that advice and found that the passages were as clean as could be. I broke three high quality taps while tapping the holes. The crank is made of very high quality steel, and is hardened!! In retrospect, I should have left it all alone. I could have sprayed carburator cleaner into the passage and see how clean is the fluid coming out. My friend Pete Angel suggested that if the history of the motor is unknown or if the crank has been turned, then it's best to clean these passages. If the history is known and good then they may be left alone.

Make sure the crankshaft and camshafts rotate freely. This is easy enough to check on the crank, just rotate once it is installed before the pistons are installed. One should be able to rotate it relatively easily by hand.
The camshaft is a little more involved. It is best to install the cam in the housing (camtower) using some assembly lube and all the necessary gaskets. Check if it spins freely. If it does not, the gasket in the back cover may be too thin causing the cam to bind. This gasket determines the end-play of the cam. Install the housing on the head and torque the bolts to spec. Again check if the cam spins freely. If it does not, the head may be warped, distorting the housing as it is bolted down.
Lastly, don't forget to check the auxiliary shaft.


1978 FIAT 124 Spider Prices and Values

Low Retail Value
This vehicle would be in mechanically functional condition, needing only minor reconditioning. The exterior paint, trim and interior would show normal wear, needing only minor reconditioning. May also be a deteriorated restoration or a very poor amateur restoration. Most usable ‘as-is’. This column does não represent a ‘parts car’ or a non-running vehicle.
Note: Some of the vehicles in this publication could be considered ‘Daily Drivers’ and are not valued as a classic vehicle. When determining a value for a daily driver, it is recommended that the subscriber use the low retail value.

Average Retail Value
This vehicle would be in good condition overall. It could be an older restoration or a well-maintained original vehicle. Completely operable. The exterior paint, trim and mechanics are presentable and serviceable inside and out. A “20-footer”.

High Retail Value
This vehicle would be in excellent condition overall. It could be a completely restored or an extremely well-maintained original vehicle showing very minimal wear. The exterior paint, trim and mechanics are not in need of reconditioning. The interior would be in excellent condition. Some vehicles may be considered “matching numbers” vehicles.

Observação: This column does não represent a “100 Point” or “# 1” vehicle*.

* A “100 Point” or “# 1” vehicle is not driven. It would generally be in a museum or transported in an enclosed trailer to concours judging and car shows. This type of car would be stored in a climate regulated facility.


Fiat - Dino 2000 Coupè Bertone - 1968

Rare opportunity to buy a true 1960s Italian sports car with timeless charm. Bertone body and Ferrari V6 sports-derived engine.

This 1968 Dino Coupé 2000, in the stunning Indianpolis silver livery, is one of the few still in condition for restoration.
Body with bottom and sills to be redone, doors with corrosion at the bottom. Interior to be fully redone. Complete mechanics, engine, gearbox and front drive shaft disassembled from the car but not open, to be completely overhauled. The Dinoplex control unit is missing.

The car is 95% complete, some details are missing, rear Dino lettering, distributor cap, gear lever, nos. 2 body profiles, spare wheel and engine compartment small parts.

This car needs a total restoration: body, interior, mechanics and engine must be redone. Original steering wheel burgundy seats 2000 model black panels (with Indianpolis silver colour, interior was either black or burgundy.).

A great base to make a wonderful restoration without being afraid to buy a badly restored car that hides defects or a preserved car that still has work to do to be perfect and enjoyable.

Italian documents in order and ready for the transfer of ownership. First MO (Modena) number plate, currently with BO (Bologna) number plate from 1980, with orange acronym.
Original registration certificate from 1980 can be delivered for export abroad. Car sold from a private collection for total restoration or spare parts, sold without any warranty.


Fiat Money -China — Flying Money

When the Chinese first started using paper money, they called it “flying money,” because it could just fly from your hands. The reason for the issuance of paper money is simple. There was a copper shortage, so banks had switched to the use of iron coinage. These iron coins became overissued and fell in value.

In the 11th century, a bank in the Szechuan province of China issued paper money in exchange for the iron coins. Initially, this was fine, because the paper money was exchangeable for gold, silver, or silk. Eventually, inflation began to take hold, as China was funding an ongoing war with the Mongols, which it eventually lost.

Genghis Khan won this war, but the Mongols didn’t assume immediate control over China as they pushed westward to conquer more lands. Genghis Khan’s grandson Kublai Khan united China and assumed the emperorship. After running into some setbacks with paper currency, Kublai eventually had some success with fiat money. In fact, Marco Polo said of Kublai Khan and the use of paper currency:

“You might say that [Kublai] has the secret of alchemy in perfection…the Khan causes every year to be made such a vast quantity of this money, which costs him nothing, that it must equal in amount all the treasure of the world.”

Even Helicopter Ben would be impressed. Marco Polo went on to say:

“This was the most brilliant period in the history of China. Kublai Khan, after subduing and uniting the whole country and adding Burma, Cochin China, and Tonkin to the empire, entered upon a series of internal improvements and civil reforms, which raised the country he had conquered to the highest rank of civilization, power, and progress.”

Wait a second, I thought we were bashing fiat currencies here…Can anyone say crackup boom? Since Marco Polo experienced this firsthand, and has been very helpful to us thus far, I think I will allow him to finish his analysis of China’s paper money experiment.

“Population and trade had greatly increased, but the emissions of paper notes were suffered to largely outrun both…All the beneficial effects of a currency that is allowed to expand with a growth of population and trade were now turned into those evil effects that flow from a currency emitted in excess of such growth. These effects were not slow to develop themselves…The best families in the empire were ruined, a new set of men came into the control of public affairs, and the country became the scene of internecine warfare and confusion.”

I wonder if Keynes read Marco Polo’s experiences with Chinese fiat currencies when he said that the U.S. government should just bury bottles full of money in old mine shafts to spur economic growth.


Other UK Brands

Ford collections

  club for Ford tractor collectors. - UK based owners club for all Fordson, Ford, New Holland and Ford based conversions.

Eventos

A number of events have featured major gatherings of Ford tractors. But in 2012 the Blue Force club and David Leach organised the Ford Conversions Event 2012 which was exclusively focused on all Ford based tractor conversions. About 200 tractors attended and many took part in the working field demonstrations on the 500 acre site.


Assista o vídeo: SES YÜZÜNDEN KAPAK YAPTIK! Fiat Linea Silindir Kapak Conta DeğişimiDPF FiltresiEgrManifold (Junho 2022).


Comentários:

 1. Spenser

  É lógico, eu concordo

 2. Jukka

  Desculpe por interferir ... estou familiarizado com esta situação. Escreva aqui ou em PM.

 3. Gardaktilar

  Porra, pessoal, passei o dia inteiro em seu site! PTS Legal! É verdade que meu chefe provavelmente irá proibir tudo isso amanhã ((((((((

 4. Yozshunris

  Concedido, esta é uma mensagem divertida

 5. Vijas

  Eu acho que você não está certo. Eu posso provar.

 6. Thatcher

  Eu entro. Tudo o que foi dito acima é verdade. Podemos nos comunicar sobre este tema.Escreve uma mensagem